Регион Украины


Дополнительные параметры
Тип отчета
Репортаж
Маршрут
Цитата
Пора года
Зима
Лето
Весна.Осень
Отдых
В горах
На море
На природе
В городах
Вид отдыха
Активный
Оздоровительный
Праздничный
Экскурсионный
Этно-фестивальный
Поселение в
Гостинице
Частной вилле
Санатории
Квартире
Палатке
Другое
Затраты
$ минимально  
$$ средне
$$$ дорого
В отзыве присутствуют
Погодные условия
Питание
Транспорт
Близость к объектам
Отношение с местными

Наша станица в



Національне меню України перевірили на смак Печать E-mail
Лента новостей - Вкусные новости
30.03.12 19:24

30 березня у ресторані «Спотикач» Сім'ї ресторанів Козирна Карта відбулася дегустація страв «Національного меню України», які перемогли у Всеукраїнському конкурсі «Смакуй, Країно!», організованому Асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) за підтримки Мінагрополітики. Десять національних страв дегустували народні артисти України, представники Мінагрополітики та зірки шоу-бізнесу.

 

Сьогодні у ресторані «Спотикач» організатори Всеукраїнського конкурсу «Смакуй, Країно!» продемонстрували, що страви української кухні – найсмачніші. У рамках конкурсу відбулась дегустація страв «Національного меню України», до якого увійшли страви-переможці конкурсу. Зокрема, на смак перевіряли борщ український, капусняк запорізький, холодець, сало з часником, деруни (тертухи) традиційні, ковбаса домашня, налисники з сиром, порося з гречаною кашею, вареники з капустою та грибами та пиріг з яблуками.

 

Алекс Ліссітса«Сьогодні ми ще раз переконалися, що українська кухня – різноманітна, самобутня та найсмачніша. У стравах національного меню, яке було визначено в рамках конкурсу «Смакуй, Країно!», - віддзеркалення українських традицій і культури. Ми повинні плекати їх і максимально популяризувати, в тому числі і традиції нашої кухні, саме такою є мета цього конкурсу», - зазначив президент Асоціації «український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса.


"Для мене велика честь, що дегустаційна частина конкурсу «Смакуй, Країно!» проходить в ресторані «Спотикач». Приємно та почесно готувати всі страви, які стали переможцями, до речі, всі вони представлені в нашому меню. Серед них особливо вирізняється запечене порося. Свинина - візитівка української кухні, а запечене порося – її окраса. Якщо воно присутнє на столі, родина святкує знаменну подію: весілля, хрестини, приймає високих гостей.", - коментує шеф-кухар ресторану Спотикач, Сім'ї ресторанів Козирна Карта Олександр Мальцев.

Разом із президентом Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алексом Ліссітсою та шеф-кухарем ресторану «Спотикач» Олександром Мальцевим страви Націоанльного меню України дегустували заступник директора департаменту продовольства Мінагрополітики Руслан Грузінов, Народна артистка України Тамара Яценко, співачка Наталія Валевська, шоумен Вадим Мичковський (дядя Жора), Народний артист України Іван Попович, шеф-кухар ресторану «Фортеця» Тетяна Тимченко, головний редактор кулінарного порталу Смачно.ua Надія Дронова та головний спеціаліст департаменту продовольства Мінагрополітики Оксана Спашиба.

Українська кухня – це така ж культурна спадщина нашого народу, як і література чи архітектура. Її традиції формувалися віками і відображають історичний і культурний розвиток нашої держави. Тому з метою збереження та популяризації української національної кухні та підтримки вітчизняного виробника продуктів харчування Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України ініціювала проведення Всеукраїнського конкурсу «Смакуй, Країно!».

З 15 лютого 2012 року протягом місяця любителі кулінарної справи надсилали рецепти своїх шедеврів, які можна вважати національними. Всього організатори конкурсу отримали більше тисячі найрізноманітніших рецептів страв з різних куточків України і навіть з-за кордону. Із них спеціально створена комісія у складі етнографів, істориків, культурологів, рестораторів і шеф-кухарів визначила десять переможців, страви яких увійшли до Національного меню України. 20 березня Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк та президент Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса озвучили його під час прес-конференції. До переліку потрапили: борщ український, капусняк запорізький, холодець, сало з часником, деруни (тертухи) традиційні, ковбаса домашня, налисники з сиром, порося запечене з гречаною кашею, вареники з капустою та грибами та пиріг з яблуками.



Крім того, 20 березня було оголошено старт голосування за кращу національну страву України. Рецепти-фіналісти першого етапу конкурсу опубліковані на офіційному сайті конкурсу «Смакуй, Країно!» www.taste-ukraine.com. Із них шляхом Інтернет- та смс-голосування пропонується обрати одну страву-переможця – національну страву України.

Всеукраїнський конкурс «Смакуй, Країно!»
- єдиний загальнонаціональний конкурс, мета якого – популяризувати українську національну кухню та підтримати вітчизняного виробника продуктів харчування, організований асоціацією Український клуб аграрного бізнесу за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Проведення конкурсу «Смакуй, Країно!» стало можливим завдяки підтримці партнерів:

- Сім'я ресторанів Козирна Карта
- Мережа ресторанів «Два Гуся»
- Компанія «Харчевня»
- Ресторан заміського комплексу «Мисливський хутір»
- Ресторан «Вілла Віта»
- Ресторан «Фортеця»
- Ресторанно-готельний комплекс «Трипілля»

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ, http://www.agribusiness.kiev.ua/) була заснована у 2007 році для захисту економічних і професійних інтересів гравців аграрного бізнесу України. УКАБ є унікальною платформою в Україні для налагодження ділових контактів між лідерами агробізнесу, підвищення ефективності їх роботи та налагодження діалогу з органами державної влади. УКАБ активно сприяє українським виробникам у встановленні та підтримці міжнародних ділових зв'язків. До складу Асоціації входять найбільші виробники та переробники сільськогосподарської продукції України.
Ресторан "Спотикач". Коли потрапляєш в цей ресторан, то немов опиняєшся в 60-х роках минулого століття, стаєш гостем минулої епохи відлиги і великих надій. Кожна деталь обстановки відсилає нас до теплих спогадів про дитинство, шкільні роки, перше кохання ... У великому меню ресторану знайдеться саме те, чого бажає ваша душа: класично смачні салати «Мімоза», вінегрет і домашні олів'є, мариновані грибочки, оселедець з кілічкою, домашня ковбаска, справжній український борщ, млинці і варенички, а також королева слов'янського застілля - легендарна котлета по-київськи!
Сім'я ресторанів Козирна Карта http://www.2k.ua/ – лідер ресторанного ринку, найбільша мережа ресторанів України. Козирна Сім'я налічує понад 90 закладів у містах-мільйонниках та на головних трасах держави, а також 9 ресторанів у США (5 у Майамі, 4 у Нью-Йорку). Усі ресторани об'єднані в єдину дисконтну програму, а власниками дисконтної карти нині є понад 780 000 осіб. Серед постійних гостей ресторанів, де представлено близько 20 світових кухонь, – політики, бізнесмени, діячі мистецтва, дизайнери, актори, художники, а також студенти, домогосподарки, іноземні дипломати – усі, хто шанує якість та знає її справжню ціну. 

 


 

Опрос

Какое время года Вам нравится больше всего?
 

Последние комментарии