Регион Украины


Дополнительные параметры
Тип отчета
Репортаж
Маршрут
Цитата
Пора года
Зима
Лето
Весна.Осень
Отдых
В горах
На море
На природе
В городах
Вид отдыха
Активный
Оздоровительный
Праздничный
Экскурсионный
Этно-фестивальный
Поселение в
Гостинице
Частной вилле
Санатории
Квартире
Палатке
Другое
Затраты
$ минимально  
$$ средне
$$$ дорого
В отзыве присутствуют
Погодные условия
Питание
Транспорт
Близость к объектам
Отношение с местными

Наша станица в



«Країна мрій» в районному центрі Житомирщини Печать E-mail
!!! Сезонные новости - Вся Украина
08.09.15 18:16

Днями, в місті Коростень відбудеться традиційне свято дерунів, які вигадали мешканці цього чудового міста на Житомирщині. Фестиваль проходить з метою зближення слов’янських народів, відновлення традицій та передачі молоді бережливого ставлення до кухарської справи наших предків. На святі демонструються і дегустуються найкращі деруни з усіх куточків України та інших країн.

В рамках фестивалю проводяться конкурси на найкращий транспарант, прославляючий деруни, на кращий твір про деруни, на кращий анекдот, вірш, пародію на народну пісню та смішну історію. Також серед дегустаторів проводяться змагання на найбільшу кількість продегустованих дерунів та за кращий відгук переможцю. Звичайно, все стосується лише теми дерунів. Та головне змагання фестивалю – конкурс на найкращий дерун. Беруть участь в ньому всі бажаючі, які впевнені, що зможуть конкурувати нарівні з досвідченими майстрами кулінарної справи.


На фестивалі діє школа дерунярства: досвідчені кухарі вчать усіх бажаючих готувати деруни. Проводяться і різноманітні вікторини, дегустація місцевих напоїв, виставки, виступи фольклорних ансамблів. Особливаю увагою користується майстер-клас приготування дерунів від мера.

Під час фестивалю також відбуваються змагання з Дерунярського триборства, яке включає такі конкурси:

  • - кидання дерунів в миску зі сметаною з 5 метрів;
  • - кидання картопляного «чуда» в конкурента з 5 метрів.

Цей фестиваль заснований вперше в Україні завдяки історичному розвитку Поліського краю, який здавна славився вирощуванням смачної картоплі та землеробськими здібностями поколінь, що передалися нащадкам. Коростень став першим містом, в якому, спираючись на традиції предків, провели фестиваль дерунів, який сприяє зміцненню братських стосунків зі слов’янськими народами.


На І Міжнародному фестивалі дерунів у 2008 році коростенці випекли рекордний дерун, який виявився в Україні найбільшим і занесений до Книги рекордів України. Скуштували його усі присутні. На приготування такого дива витрачено: 96 кг. картоплі, 5 кг. моркви, 20 кг. цибулі, 120 шт. яєць, 6 кг. грибів, 10 кг. сала, 4кг. м’яса, 4,5л. олії і 5л. сметани, різні спеції за смаком. Вага гіганта-деруна – 118 кг., довжина – 240 см., а ширина – 114,5 см. А на другому Міжнародному фестивалі дерунів у 2009 році було урочисто відкрито пам’ятник деруну, який зібрав політичний бомонд України. І цього разу на святі буде сюрприз – відкриття першого у світі ресторану дерунів! На його урочистості прибудуть зірки естради та спорту, мистецтва та культури! Стільки зірок одночасно, напевно, не збиралося, навіть в обласному центрі. А чемпіонка світу з виготовлення дерунів, киянка Леся Кирилко, назве володаря призу глядацьких симпатій! Браво, Коростень!

Дмитро НАГОРНИЙ


 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Опрос

Какое время года Вам нравится больше всего?
 

Последние комментарии